Leeuw
Boek

Leeuw ([2014])/ Steve Parker, vertaling [uit het Engels]: Bianca Mastenbroek ; eindredactie: Renate Vergeer

Leeuw vertelt in zijn dagboek over zichzelf, vanaf de geboorte op de Afrikaanse savanne totdat hij als bijna volwassen mannetje de troep moet verlaten. Met natuurgetrouwe getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het leven van de leeuw staat centraal in deze uitgave van bijna A4-formaat met de titel in hoogdruk op het omslag. In korte hoofdstukken van twee naast elkaar gelegen pagina's vertelt de leeuw in de ik-vorm over allerlei facetten van zijn leven: de leeuwentroep, onderlinge verhoudingen, de jacht en het erop volgende 'familiefeestmaal', als jonge leeuw een steeds groter gebied verkennen, de rol van de leeuwin, de rol van de dominante mannetjesleeuw, vrienden van de savanne en vijanden van de savanne en nieuwe geboorten. Vrij drukke bladspiegel doordat de teksten in een vrij grote, dunne quasi schrijfletter zijn geplaatst op een rustig deel van de getekende kleurenillustraties over een dubbele bladzijde. Hier en daar staan er ook nog kaders met kleine kleurenfoto's en informatie bij. Deze realistische (achtergrond)illustraties zijn zacht van toon. De oorspronkelijk Engelstalige uitgave (2012) is vertaald in vlot Nederlands. Afgesloten wordt met een moeilijke woordenlijst en een register. Handige vraagbaak uit de reeks 'Dierendagboek'*, waarin kinderen vanaf ca. 9 jaar veel informatie kunnen vinden over dit onderwerp.

Specificaties

Nederlands | 9789461752017 | 32 pagina's

Titel Leeuw
Auteur Steve Parker
Secundaire auteur Bianca Mastenbroek ; Renate Vergeer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Het leven en de avonturen van de jonge leeuw - Met register - Vertaling van: Lion. - QED Publishing, (c)2012. - (Animal diaries)
ISBN 9789461752017
PPN 380494582
Rubriekscode 598.95
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leeuwen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Leeuwen

Relaties/Serie

Dierendagboek
Boek

Dierendagboek (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Steve Parker