Scott & Bailey. Serie 4
DVD

Scott & Bailey. Serie 4 ([2015])/ Diane Taylor, starring Lesley Sharp, Suranne Jones

Janet Scott en Rachel Bailey, twee bevriende rechercheurs bij de politie van Manchester, worden dagelijks geconfronteerd met ernstige misdrijven.

Recensie

Vierde seizoen van de Engelse politieserie met als hoofdpersonen twee rechercheurs van de afdeling ernstige incidenten van de politie van Manchester: Janet Scott en Rachel Bailey (Lesley Sharp en Suranne Jones). Rachel is eind dertig, nuchter, impulsief en single, Janet is ondertussen 50, diplomatiek en rustig en moeder van twee tienerdochters. Beide zijn hardwerkend en toegewijd aan het politiewerk. Door hun al lang bestaande samenwerking bij moeilijke zaken zijn ze hechte vrienden geworden. In elke aflevering komt een ernstige misdaad aan bod en daarnaast is er veel aandacht voor de privé-aangelegenheden van het tweetal. Na hun conflicten in het derde seizoen zijn Rachel en Janet voornemens weer vooruit te kijken, maar omdat ze elkaars concurrenten worden bij een promotie, loopt de harmonie weer gevaar. Baas Gill Murray (Amelia Bullmore) ondertussen drinkt net te vaak iets te veel. Deze frisse politieserie waarvan de drie hoofdrollen voor drie vrouwen zijn, werd zowel in 2012 als 2013 genomineerd voor een BAFTA TV award voor Best Drama Series. Seizoen 4 (2014) bevat acht afleveringen zonder extra's.

Specificaties

Engels | 8717344756075

Titel Scott & Bailey. Serie 4
Uniforme titel Scott and Bailey
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Diane Taylor ; Sally Wainwright ; Suranne Jones ; Lesley Sharp
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, [2015]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie voor ITV: Groot-Brittannië : Red Production Company, 2014
ISBN 8717344756075
PPN 387360727
Genre detectiveroman
Taal Engels