The book of life
DVD

The book of life = Manolo's magische reis = La légende de Manolo ([2015])/ directed by Jorge R. Gutierrez

Door een weddenschap van de geesten La Muerte en Xibalba komt Manolo in de onderwereld terecht. Om zijn geliefde María terug te zien moet hij veel gevaren trotseren. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse animatiefilm van de Mexicaanse animator en regisseur Jorge Gutierrez. In een stad in Mexico zijn Manolo en Joaquín van jongs af aan verliefd op de mooie María. Dat wordt opgemerkt door de geesten La Muerte en Xibalba, een echtpaar dat samen heerst over de onderwereld. Ze sluiten een weddenschap af over welke man met María zal trouwen. Wanneer Xibalba zijn weddenschap dreigt te verliezen, doodt hij Manolo, die daarna in de onderwereld veel gevaren moet trotseren. Het verhaal springt heen en weer tussen de onderwereld en de wereld van de levenden. De kleurrijke film bevat veel elementen van de Mexicaanse feest- en herdenkingsdag 'Día de muertos' (1 en 2 november), een pre-Spaanse traditie. Yvonne Condes (commonsensemedia.org) geeft 4 sterren en is vol lof over deze 'toptitel': verfrissend, prachtig geanimeerd, mooie muziek, maakt nieuwsgierig naar de Mexicaanse cultuur, 'you'll be thinking about the world full of color and fun that Gutierrez has created long after you've seen the movie.' Genomineerd voor een Golden Globe en vijf Annie Awards. Met veel extra's. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8712626087120

Titel The book of life = Manolo's magische reis = La légende de Manolo
Uniforme titel Manolo's magische reis La légende de Manolo
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jorge R. Gutierrez ; Diego Luna ; Zoe Saldana ; Jim Bakkum ; Lieke van Lexmond
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (92 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder andere: Diego Luna, Zoe Saldana, Channing Tatum. Nederlandstalige stemacteurs onder andere: Jim Bakkum, Lieke van Lexmond, Max van den Burg. - Engels, Frans of Nederlands gesproken en ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten, 2014 - Bevat ook onder meer: De avonturen van Chuy ; Muziekmachine ; Audiocommentaar van regisseur Jorge R. Gutierrez
ISBN 8712626087120
PPN 387613242
Genre sprookjes
Thematrefwoord Hiernamaals ; Mexico
Taal Engels