Dagboek van een ballerina
Boek

Dagboek van een ballerina ([2014])/ Angela Royston, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Jannie van der Leer ; eindredactie: Annet Huizing

Hoe vaak oefent een balletdanseres? Wie bedenkt de danspassen? Een ballerina (ik-persoon) beschrijft in haar dagboek hoe ze zich voorbereidt op een dansvoorstelling. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een ballerina gaat over een week in de Notenkraker de rol van suikerfee dansen. Ze houdt daarvan in de ik-vorm een dagboek bij. Ze moet nog veel oefenen, gaat voor het eerst naar het theater waar de uitvoering gaat plaatsvinden. Ze geeft zelf balletles aan kleine meisjes, die alles van haar willen weten, zoals: hoe vaak moet je oefenen? Hoe moet je jezelf als ballerina verzorgen? Wat is een generale repetitie? Uiteindelijk gaat het gebeuren: de eerste uitvoering van het ballet in het theater! De handzame uitgave heeft de vorm van een dagboek. Op elke bladzijde staat een korte, duidelijke tekst in een groot lettertype met steeds een grote kleurenfoto die bij het dagboekfragment past. Aan het eind van het boek worden moeilijke woorden uitgelegd en wordt er verwezen naar enkele boeken en websites. Ook is er een register opgenomen. Er staan tips in het boekje om zelf een dagboek bij te houden, maar dat is nogal summier. Maakt deel uit van de subserie 'Dagboek van een...''* van Mijn eerste docu-boek'. Aantrekkelijke uitgave over een, vooral voor meisjes, populair onderwerp. Zelf lezen vanaf ca. 7 t/m 9 jaar; ook geschikt voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789461752475 | 32 pagina's

Titel Dagboek van een ballerina
Uniforme titel Ballerina
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Jannie van der Leer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Diary of a ballerina. - Capstone Global Library Ltd., (c)2014
ISBN 9789461752475
PPN 384005845
Rubriekscode 791.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Balletdanseressen
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Ballet

Relaties/Serie

Mijn eerste docuboek. Dagboek van een ...
Boek

Mijn eerste docuboek. Dagboek van een ... (2014-...)

vol.
Uitgeleend