Dit is Australië
Boek

Dit is Australië ([2014])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Hubertine van den Biggelaar

Maak kennis met het werelddeel Australie. Kom meer te weten over het klimaat, de natuur, sporten en de bevolking. Met kleurenfoto's en korte teksten. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Australië staat centraal in dit deel uit de serie 'De continenten'*. Volgens de achterflap zijn 'jonge kinderen' de doelgroep; de informatie is dan ook zeer beperkt. De tekst, gedrukt in een grote letter, geeft nooit meer dan een aantal feiten neer en bevat per onderwerp slechts een paar zinnen. Grote kleurenfoto's ondersteunen de tekst. De onderwerpen die aangestipt worden, zijn heel divers: o.a. beroemde plekken, natuur, weer, dieren en planten. Over bijvoorbeeld planten wordt niet meer geschreven dan dat de Koala de bladeren van de eucalyptusboom lekker vindt en dat de woestijnerwt in de woestijn groeit. Aangezien er o.a. vrij veel geografische namen worden gebruikt (o.a. Groot Barrièrerif en Uluru), is de uitgave niet geschikt voor al te jonge kinderen. Verder is het jammer dat begrippen als parlement en outback niet in de tekst zelf zijn uitgelegd. Daarvoor moet je in de verklarende woordenlijst kijken. Achterin staan nog enige leuke weetjes op een rij, een quiz en een verwijzing naar andere boeken en sites. Wellicht met wat begeleiding bruikbaar voor kinderen van ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752482 | 32 pagina's

Titel Dit is Australië
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties, kaarten - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Australia. - Capstone Global Library Ltd., (c)2014. - (Introducing continents)
ISBN 9789461752482
PPN 384005853
Rubriekscode Australië 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Australië
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Australië

Relaties/Serie

De continenten
Boek

De continenten (2014-...)

vol. Australië
Uitgeleend