Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dit is Noord-Amerika
Boek

Dit is Noord-Amerika ([2014])/ Chris Oxlade, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Hubertine van den Biggelaar

Maak kennis met het werelddeel Noord-Amerika. Lees over het klimaat, de natuur, sporten en de bevolking. Met kleurenfoto's en korte teksten. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het werelddeel Noord-Amerika staat centraal in dit deel van de serie 'De continenten'*. Gestart wordt met een eenvoudige wereldkaart en een overzicht van Noord-Amerika in getallen. Daarna komen in vogelvlucht de verschillende landen, de natuur, het weer, de inwoners, sport en cultuur, stad en platteland langs. Elk onderwerp beslaat een dubbele bladzijde met twee grote kleurenfoto's. Bij elke foto staat een korte tekst van zo'n vier zinnen in een grote letter. De tekst bevat slechts een aantal feiten. Vetgedrukte woorden als Azteken, moeras en tornado worden achterin uitgelegd. Kinderen zullen de betekenis van dit soort woorden niet altijd uit de context kunnen opmaken. Verder worden er veel geografische benamingen gebruikt. Dit heeft een vrij pittig taalgebruik tot gevolg. Achterin is er een pagina met weetjes, een quiz en een register. De rubriek 'Meer weten' verwijst naar andere boeken en websites. Eigenlijk is het ondoenlijk om een heel continent in zo'n kort bestek te behandelen. Deze handzame uitgave is wellicht met wat begeleiding bruikbaar voor kinderen van ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752505 | 32 pagina's

Titel Dit is Noord-Amerika
Auteur Chris Oxlade
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties, kaarten - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: North America. - Capstone Global Library Ltd., (c)2014. - (Introducing continents)
ISBN 9789461752505
PPN 38400587X
Rubriekscode Amerika 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Noord-Amerika
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Amerika (Noord-Amerika)

Relaties/Serie

De continenten
Boek

De continenten (2014-...)

vol. Noord-Amerika
Uitgeleend