Het zit in de familie
Boek

Het zit in de familie ([2014])/ Sandra Konrad, vertaling [uit het Duits]: Sylvia Wevers

Zelfhulpgids om zich te bevrijden van pijnlijke levensthema's en onverwerkte gevoelens van voorgaande generaties binnen de familie.

Aanwezigheid

Recensie

Transgenerationele overdracht, van de ene op de andere generatie, van pijnlijke levensthema's en onverwerkte gevoelens kunnen allerlei psychische problemen veroorzaken bij latere familieleden. Deze problemen hebben te maken met de wensen van de familie, met loyaliteit als sterke band die bestaat uit dankbaarheid, verplichting en schuld en met de emotionele erfenis van overdrachten en herhalingen. Met veel voorbeelden uit literatuur en de eigen praktijk van de schrijfster als psychologe en familie- en relatietherapeute wordt inzicht gegeven hoezeer wij gevormd worden door onze familie en tot welke belasting dat kan lijden. Bestaande problemen kunnen worden overwonnen door parallellen te trekken tussen het eigen leven en dat van ouders en grootouders. Een voor een breed publiek geschreven boek dat een hulp kan bieden bij het oplossen van psychisch leed. Met literatuuroverzicht.

Specificaties

Nederlands | 9789076681139 | 288 pagina's

Titel Het zit in de familie
Auteur Sandra Konrad
Secundaire auteur Sylvia Wevers
Type materiaal Boek
Uitgave Cothen : juwelenschip.nl, [2014]
Overige gegevens 288 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: hoe we ons kunnen bevrijden van negatieve invloeden vanuit de familie - Met literatuuropgave - Vertaling van: Das bleibt in der Familie - Von Liebe, Loyalität und uralten Lasten. - München : Piper Verlag GmbH, (c)2013
ISBN 9789076681139
PPN 383075513
Rubriekscode 607.43
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezinstherapie ; Ouder-kind relatie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gezinstherapie