Heeft u soms een knipperlichtje gezien?
Boek

Heeft u soms een knipperlichtje gezien? volg het vuurvliegje! ([2014])/ Bernardo Carvalho

Een vuurvliegje is op zoek naar een knipperlicht. Allerlei dieren wijzen hem de weg, tot hij in de stad komt. Op de laatste pagina begint een ander verhaal, dat in tegengestelde richting verloopt. Tekstloos prentenboek met paginagrote aquarelillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Woordenloos prentenboek dat je van voor naar achter kunt lezen, maar ook van achter naar voor. Het vertelt dus twee verhalen in één. Als je het prentenboek van voor naar achter leest, ontdek je het verrassende, grappige verhaal van een vuurvliegje dat op zoek is naar een knipperlicht. Een uil, een lieverheersbeestje, een gorilla en nog veel meer dieren wijzen met hun poot in de richting waarin het vliegje volgens hen moet zoeken. Uiteindelijk belandt het vuurvliegje in een drukke stad. Als je dan het boek van achter naar voor leest, ontdek je op die laatste bladzijde het begin van een nieuw verhaal, met als titel 'Hup, konijntje!', over een konijntje dat uit een kooi ontsnapt en op zoek gaat naar vrijheid en vriendschap. Dit tweede verhaal zat al de hele tijd verborgen in het eerste verhaal van het vuurvliegje, alleen is dat de meeste lezers waarschijnlijk ontgaan. De Portugese illustrator Bernardo Carvalho toont hierdoor mooi aan dat er veel meer te zien is dan dat we denken, en dat we soms alleen maar zien wat we willen zien en daardoor veel missen. Op de eigenzinnige, paginagrote illustraties in waterverf valt heel wat te ontdekken. Een aanrader voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9780994109835

Titel Heeft u soms een knipperlichtje gezien? : volg het vuurvliegje!
Uniforme titel Hup, konijntje! : volg nu het konijntje
Auteur Bernardo Carvalho
Type materiaal Boek
Uitgave [Raumati South, New Zealand] : Book Island, [2014]
Overige gegevens 29 ongenummerde pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaald uit het Portugees - Vertaling van: Olhe, por favor, não viu uma luzinha a piscar? - Carcavelos : Editora Planeta Tangerina, (c)2013. - Keerdruk met: Hup, konijntje! : volg nu het konijntje! - 29 ongenummerde pagina's. - Vertaling van: Corre, coelhinho, corre! - Carcavelos : Editora Planeta Tangerina, (c)2013
ISBN 9780994109835
PPN 385905785
Thematrefwoord Zoektochten ; Tekstloze prentenboeken ; Zoekboeken
Taal Nederlands