15 dingen die je niet met een baby moet doen
Boek

15 dingen die je niet met een baby moet doen ([2014])/ Margaret McAllister, met illustraties van Holly Sterling ; [vert. uit het Engels door Ineke Ris]

Het is even wennen als een broertje of zusje is geboren. Deze tips laten zien wat je vooral niet moet doen met de baby. Maar ook wat je vooral wél moet doen! Prentenboek met grappige, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De geboorte van een broertje of zusje is voor peuters en kleuters een ingrijpende gebeurtenis. Het ene kind is gelijk gek op de baby, een ander is jaloers of moet erg wennen. Daar speelt dit prentenboek leuk op in door vijftien dingen op te noemen die je niet met een baby moet doen: hang de baby niet aan de waslijn, laat de baby niet met een olifant spelen, plant de baby niet in de tuin, enzovoort. Hilarische tips, met vrolijke illustraties die zowel bij kinderen als voorlezers op de lachspieren zullen werken, doordat ze in beeld brengen wat er gebeurt als je het wel doet. Het boek sluit warm af met een opsomming van wat je wel met een baby moet doen. Zoals knuffelen, aan het lachen maken en vooral heel veel van hem houden. Een leuk prentenboek voor gezinnen waar net een baby is geboren, met volop aanknopingspunten om op een luchtige manier met het oudste kind te praten over (negatieve of positieve emoties bij) de baby. Aardig detail is dat het afgebeelde gezin gemengd is: blanke moeder, donkere vader, getinte kinderen. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053414705

Titel 15 dingen die je niet met een baby moet doen
Uniforme titel Vijftien dingen die je niet met een baby moet doen
Auteur Margaret McAllister
Secundaire auteur Holly Sterling ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Uitgeverij C. de Vries-Brouwers, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: 15 things not to do with a baby. - London : Frances Lincoln Children's Books, 2014
ISBN 9789053414705
PPN 386098948
Thematrefwoord Gezinsuitbreiding
Taal Nederlands