Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Zeeschildpad
Boek

Zeeschildpad ([2014])/ Louise Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Gerard van de Garde

Wat is een zeeschildpad, waar leven deze dieren en wat doen ze 's nachts en overdag? Eenvoudige informatie over zeeschildpadden, met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De serie 'Mijn eerste docu-boek' bevat uiteenlopende educatieve onderwerpen toegankelijk voor jonge kinderen. Dit deel uit de subreeks 'Dieren in beeld'* gaat over zeeschildpadden, die een hard of rubberachtig schild op hun rug hebben. Hoe vangen ze hun voedsel? Waar leggen ze hun eieren? Deze en meer eenvoudige vragen komen aan bod in tien hoofdstukken van twee pagina's. Er is aandacht voor de lichaamsbouw van het dier, zijn leefwijze en gewoonten. De kleurenfoto's van deze dieren in hun natuurlijke leefomgeving spreken een duidelijke taal. Ze beslaan meer dan de helft van de pagina. In de foto's wordt het afgebeelde onderwerp soms kort in een gekleurd kader, voorzien van een gekleurde pijl, even aangeduid. Onder de foto's staan twee zinnen, met een witregel van elkaar gescheiden, in grote schreefloze letters op een witte achtergrond. De tekst is helder en informatief. Overzichtelijke en rustige lay-out met de gestelde vragen in een gekleurde balk boven aan de bladzijde. Afgesloten wordt met een verklarende woordenlijst in woord en beeld, een register en verwijzingen naar enkele boeken en een internetsite. Samen lezen/bekijken vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789055669240 | 24 pagina's

Titel Zeeschildpad
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Gerard van de Garde
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Turtle. - Capstone Global Library, (c)2011. - (A day in the life: Rainforest animals)
ISBN 9789055669240
PPN 383608554
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeeschildpadden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Schildpadden

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Dieren in beeld
Boek

Mijn eerste docu-boek. Dieren in beeld (2013-...)

vol.
Uitgeleend