Nachtwacht
Boek

Nachtwacht gedichten aan kinderen ([2014])/ Synne Lea en Stian Hole, vertaald [uit het Noors] door Maaike Lahaise

Gedichten om over na te denken, over nacht en dromen. Met paginagrote, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Noorse schrijfster Synne Lea is al langer actief, maar haar echte doorbraak bereikte zij pas met deze bundel. De dichtbundel is genomineerd voor twee belangrijke Noorse literatuurprijzen. De meermaals bekroonde Stian Hole verzorgde de illustraties en is in Nederland bekend geworden door zijn Zilveren Griffel voor 'Garmanns straat'. 'Nachtwacht' bestaat uit gedichten over de nacht en dromen in de breedste zin van het woord. De gedichten zijn niet op rijm, maar lezen prettig. De inhoud is tegelijk realistisch en absurd en ieder gedicht heeft een twist. De tekst wordt absoluut op een hoger niveau getild door de fantastische, fantasierijke illustraties van Hole. Door gebruik van computertechnieken krijgen de illustraties een surrealistisch karakter. De dichtbundel is gericht op poëzieliefhebbers van 10 jaar of ouder, maar het is de vraag of de gedichten voldoende toegankelijk zijn voor zulke jonge lezers. De illustraties zijn op hun beurt prachtig, maar zullen wellicht meer waardering oogsten van een wat rijper publiek. Een aanrader voor een selecte doelgroep. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Noors | 9789044823448 | 85 pagina's

Titel Nachtwacht : gedichten aan kinderen
Auteur Synne Lea
Secundaire auteur Stian Hole ; Maaike Lahaise
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, [2014]
Overige gegevens 85 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Colofon vermeldt: gedichten: Synne Lea ; illustraties: Stian Hole - Vertaling van: Nattevakt : dikt til barn. - Oslo : Cappelen Damm, (c)2013
ISBN 9789044823448
PPN 377282421
Rubriekscode Noors 876
Taal Noors
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Lea