HomelandTM
Boek

HomelandTM Carrie's run (2013)/ Andrew Kaplan

Nadat CIA-agente Carrie Mathison in 2006 in Beiroet ternauwernood aan een aanslag is ontkomen, wordt zij naar de Verenigde Staten teruggestuurd met een negatieve vermelding.

Recensie

CIA agent Carrie Matheson wordt in 2006 in Beiroet in een hinderlaag gelokt waaruit ze ternauwernood weet te ontsnappen. Haar baas die haar niet gelooft als ze beweert dat er ergens een lek is, stuurt haar zeer tot haar ongenoegen terug naar Amerika. Vanachter haar bureau komt ze toch op het spoor van een complot en verijdelt ze zware aanslagen in New York. Ze gaat via Beiroet naar Bagdad om daar de leider van Al Qaida in Irak te ontmaskeren. De hoofdpersoon is een scherpzinnige, heetgebakerde vrouw met een bipolaire stoornis die ze geheim moet houden om haar baan niet te verliezen. Deze roman is de eerste van een serie van drie die voorafgaat aan het verhaal van de Tv-serie Homeland. Soortgelijke romans zijn vaak een slap aftreksel en proberen mee te liften op het succes van de serie. Niet in dit geval. Het is een van de meest genietbare spionagethrillers van dit jaar, vol plotwendingen, verrassingen, verbale en gewapende confrontaties en goed volgehouden spanning. Ook is de voortdurende dreiging van gewapende groepen en dus de urgentie van optreden haast tastbaar.

Specificaties

Engels | 9780007521272 | 358 pagina's

Titel HomelandTM : Carrie's run
Uniforme titel Carrie's run
Auteur Andrew Kaplan
Type materiaal Boek
Editie [2e oplage];
Uitgave London : Harper, 2013
Overige gegevens 358 pagina's - 20 cm
Annotatie Omslag vermeldt: "Based on the hit series" - 1e druk van deze uitgave: 2013. - Oorspronkelijke uitgave: London : HarperCollinsPublishers, 2013
ISBN 9780007521272
PPN 386087318
Genre thriller
Taal Engels