Op scouting
Boek

Op scouting ([2014])/ Minke van Dam, tekeningen: Ivan & Ilia illustraties ; redactie: Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Op scouting speel je vaak buiten. Je bouwt een hut en leert hoe je knopen maakt. Prentvertelling over scouting, met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel over scouting uit de serie 'De kijkdoos'*, een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. Via verschillende kinderen die op scouting zitten of er voor het eerst heen gaan, zien we hoe het eraan toegaat: indeling in groepen (de bevers en welpen), leren in het bos, het hijsen van de vlag, de kleding en het op kamp gaan. Het thema wordt ingeleid met een kleurentekening over een dubbele pagina, geschikt als kijk- en praatplaat. Op de linkerpagina staat steeds een grote kleurenfoto met daarboven een pastelkleurig kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter, om voor te lezen aan kleuters. Op de rechterpagina's zijn een of meerdere kleurrijke tekeningen opgenomen en een moeilijkere tekst met wat meer informatie in een vrij grote schreefloze letter, geschikt om zelf te lezen. Beide teksten staan in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Achterin staat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook geschikt voor oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789001818531 | 24 pagina's

Titel Op scouting
Auteur Minke van Dam
Instelling /Ivan & Ilia Illustraties, Maastricht
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Noordhoff Uitgevers, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789001818531
PPN 381317366
Rubriekscode 494.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Scouting
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Scouting