Nicolae
Boek

Nicolae roman (2014)/ Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins, vertaald [uit het Engels] door Jeroen Kummer

In een door apocalyptische rampen geteisterde wereld probeert een aantal mannen en vrouwen te blijven staan voor hun christelijk geloof. Vervolg op 'Verlaten' en 'Tegenstand'.

Recensie

Bijna twee jaar zijn verstreken sinds de verdwijning van miljoenen mensen. Een aantal landen is in opstand gekomen tegen het leiderschap van Nicolae Carpathia en zijn Wereldwijde Gemeenschap: de Derde Wereldoorlog breekt uit en de verdrukking en vervolging van christenen nemen toe. Als zijn persoonlijke piloot is Rayford Steele in dienst van Carpathia. Dankzij die positie komt hij veel te weten over diens onheilspellende plannen. Ondertussen probeert Buck Williams, een ander lid van het zogenaamd verdrukkingscommando, met succes een bevriende rabbijn te helpen ontsnappen uit Israël. Ternauwernood ontsnappen Steele en Williams aan de dood als de wereld wordt getroffen door een zware aardbeving. Vlot geschreven roman met als thema de bijbelse profetie uit het boek Openbaringen over de laatste jaren van de wereld. Derde deel van 'Left behind'. Eerder verschenen in de cyclus 'De laatste bazuin'. In 2014 verfilmd door regisseur Vic Armstrong, met onder anderen Nicolas Cage. Filmeditie. De andere delen zijn 'Verlaten' en 'Tegenstand'.

Specificaties

Nederlands | 9789043524575 | 304 pagina's

Titel Nicolae : roman
Auteur Tim LaHaye
Secundaire auteur Jerry B. Jenkins ; Jeroen Kummer
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk (herziene editie);
Uitgave [Utrecht] : uitgeverij Kok, 2014
Overige gegevens 304 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Kampen : Kok, 1998. - (De laatste bazuin ; dl. 3) - Vertaling van: Nicolae. - Wheaton, Ill. : Tyndale House Publishers, Inc., (c)1997
ISBN 9789043524575
PPN 381242277
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Apocalyps
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Left behind
Boek

Left behind (2015-...)

vol. 3
Uitgeleend
Tim LaHaye