Tegenstand
Boek

Tegenstand roman (2014)/ Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins, vertaald [uit het Engels] door Jeroen Kummer

In een apocalyptische wereld waarin miljoenen mensen verdwijnen proberen vier vrienden te blijven staan voor hun christelijk geloof.

Aanwezigheid

Recensie

De wereld is nauwelijks bekomen van de verdwijning van miljoenen mensen als nieuwe politieke ontwikkelingen zich al weer aandienen. Rayford Steele, zijn dochter en hun vrienden Buck Williams en Bruce Barnes zijn er getuige van dat de nieuwe wereldleider vrede sluit met Israël, een ontwapeningsprogramma ten uitvoer brengt en zich inzet voor de realisatie van één wereldgeloof. Als na een jaar van rust en vrede echter enkele landen in gewapend verzet komen tegen de nieuwe wereldorde, zijn de vier vrienden op grond van hun geloof ervan overtuigd dat de Bijbelse profetie in vervulling gaat en dat, na de opname van Christus' gemeente, een zevenjarige periode van oorlog en verdrukking aanbreekt. Vlot geschreven, indringende, roman met als thema de Bijbelse profetie over de laatste jaren van de wereld. Tweede deel van 'Left behind'. Eerder verschenen in de cyclus 'De laatste bazuin'. In 2014 verfilmd door regisseur Vic Armstrong, met onder anderen Nicolas Cage. Filmeditie. De andere delen zijn 'Verlaten' en 'Nicolae'.

Specificaties

Nederlands | 9789043524568 | 327 pagina's

Titel Tegenstand : roman
Auteur Tim LaHaye
Secundaire auteur Jerry B. Jenkins ; Jeroen Kummer
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk (herziene editie);
Uitgave [Utrecht] : uitgeverij Kok, 2014
Overige gegevens 327 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Kampen : Kok, 1998. - (De laatste bazuin ; dl. 2) - Vertaling van: Tribulation force. - Wheaton, Ill. : Tyndale House Publishers, Inc., (c)1996
ISBN 9789043524568
PPN 381242269
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Apocalyps
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Left behind
Boek

Left behind (2015-...)

vol. 2
Uitgeleend
Tim LaHaye