Verlaten
Boek

Verlaten roman (2014)/ Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins, vertaald [uit het Engels] door Jeroen Kummer

Plotseling verdwijnende passagiers en familieleden, allen christenen, zetten een piloot en een journalist aan het denken over de Bijbelse boodschap.

Aanwezigheid

Recensie

Tijdens een intercontinentale vlucht wordt piloot Rayford Steele geconfronteerd met plotseling verdwijnende passagiers. Teruggekeerd op de luchthaven is er totale chaos en ontreddering: wereldwijd zijn er in een ondeelbaar ogenblik miljoenen mensen plotseling verdwenen, waaronder ook Steeles vrouw en jongste kind. Als blijkt dat de verdwenen mensen christenen zijn, is het voor Steele duidelijk dat het hierbij gaat om Christus' opname van Zijn kerk, die in de visie van sommige christenen voorafgaat aan de apocalyps. In de maalstroom van gebeurtenissen die volgen zijn Steele en journalist Cameron Williams getuige van de opkomst van een nieuwe wereldleider en komen ze uiteindelijk beiden tot geloof. Bijbelse roman met twee vertelsituaties, beschreven vanuit de beide hoofdpersonen met als centraal thema het leven na de opname van Christus' gemeente. Het verhaal leest vlot en laat het de nodige indruk achter. Eerste deel van 'Left behind'. Eerder verschenen in de cyclus 'De laatste bazuin'. In 2014 verfilmd door regisseur Vic Armstrong, met onder anderen Nicolas Cage. Filmeditie. Wordt vervolgd door 'Tegenstand' en 'Nicolae'.

Specificaties

Nederlands | 9789043524544 | 328 pagina's

Titel Verlaten : roman
Auteur Tim LaHaye
Secundaire auteur Jerry B. Jenkins ; Jeroen Kummer
Type materiaal Boek
Editie Tiende druk (herziene editie);
Uitgave [Utrecht] : uitgeverij Kok, 2014
Overige gegevens 328 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Kampen : Kok, 1998. - (De laatse bazuin ; dl. 1) - Vertaling van: Left behind. - Wheaton, Ill. : Tyndale House Publishers, Inc., (c)1995
ISBN 9789043524544
PPN 381242250
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Apocalyps
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Left behind
Boek

Left behind (2015-...)

vol. 1
Uitgeleend
Tim LaHaye