Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Dr. Proktors schetenpoeder
Boek

Dr. Proktors schetenpoeder (2014)/ Jo Nesbø, met tekeningen van Georgien Overwater ; vertaling [uit het Noors]: Femke Blekkingh-Muller

Dr. Proktor is een vreemde uitvinder die wacht op zijn doorbraak. Lise en Bulle (10) helpen hem om superkrachtig schetenpoeder te maken. Er blijken veel kapers op de kust! Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 10-jarige Bulle en Lisa worden de assistenten van Dr. Proktor, een mislukte uitvinder, die dankzij de inventiviteit van de kinderen zijn schetenpoeder aan de man kan brengen. Maar er zijn kapers op de kust. Komisch verhaal over een professor die in moeilijkheden raakt door zijn vreemde uitvindingen. De personages lijken in het begin losstaand te zijn, maar blijken aan het eind allemaal in relatie met elkaar te staan. Zelfs de anaconda en de Mongoolse rat hebben eenzelfde verleden. Vlot leesbaar, zeer humoristisch verhaal met soms een moeilijk woord (CO2-uitstoot). De humor zal niet altijd door kinderen begrepen worden, maar dat doet niets aan het verhaal af. Perfect passende, kleurrijke, zeer gedetailleerde, humoristische, soms karikaturale illustraties, verschillend in grootte. Meer een voorleesboek dan een leesboek, waar kinderen van zullen smullen (want wie wil er nou niet over schetenpoeder lezen?). Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047701071 | 227 pagina's

Titel Dr. Proktors schetenpoeder
Auteur Jo Nesbø
Secundaire auteur Georgien Overwater ; Femke Blekkingh-Muller
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2014
Overige gegevens 227 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2008 - Vertaling van: Doktor Proktors prompepulver. - (c)2007
ISBN 9789047701071
PPN 314891145
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Uitvindingen ; Vriendschap
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Uitvindingen ; Vriendschap