WOW! Dieren
Boek

WOW! Dieren dat wist ik niet : verrassende feiten over dieren : geiten hebben rechthoekige pupillen! ([2014])/ tekst: Emma Dods, illustraties: Marc Aspinall ; vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Wist je dat de mol wel eens een koprol maakt? En dat kameleons van kleur kunnen veranderen? Lees allerlei weetjes over dieren. Met grappige kleurenillustraties van dieren tegen een heldergekleurde achtergrond. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Recensie

Een bonte stoet vrolijke dieren bevolkt de veelkleurige pagina's in dit stevige, vrij grote prentenboek (A4-formaat). Per spread zijn meestal drie dieren afgebeeld, waaronder zowel land- als zeedieren. Dieren als vogels, insecten, vissen en zoogdieren zijn vrij realistisch getekend tegen een meestal niet natuurgetrouwe, egale achtergrond van verschillende heldere kleuren. De dieren zijn afgebeeld met een humor die de doelgroep zal aanspreken. Bij en tussen de afbeeldingen staan tekstblokjes in een duidelijke letter. Op elke pagina is een feit uitgelicht, die in een vetgedrukte, speelsgeplaatste regel in een grotere quasi handschriftletter staat. De uit het Engels vertaalde tekst vraagt hier en daar meer afstemming op de doelgroep: 'zijwaarts' (opzij); 'heeft de lengte van' (is net zo lang als); 'jouw bloed is rood, maar dat van een kreeft is helder' (kleurloos). De meeste dieren zullen bekend zijn voor kinderen, maar voor veel van de verrassende feiten geldt dat niet, zoals dat sommige rupsen zich als vogelpoep vermommen, of dat het web van de gouden wielwebspin zo sterk is dat het als visnet wordt gebruikt. Kinderen zullen er met plezier in kijken als ouders of leerkracht er de verbazingwekkende feiten bij vertellen. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020771 | 31 pagina's

Titel WOW! Dieren : dat wist ik niet : verrassende feiten over dieren : geiten hebben rechthoekige pupillen!
Uniforme titel WOW! WOW! Dat wist ik niet
Auteur Emma Dods
Secundaire auteur Marc Aspinall ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2014]
Overige gegevens 31 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: WOW! I didn't know that : surprising facts about animals. - London : Kingfisher, (c)2013
ISBN 9789462020771
PPN 37571488X
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden