De zevende zoon
Boek

De zevende zoon ([2015])/ Joseph Delaney, vertaling [uit het Engels]: Bies van Ede

Thomas (13, ik-figuur) kan als zevende zoon van de zevende zoon wezens van het duister zien. Daarom gaat hij in de leer bij de geestenjager, waar hij algauw te maken krijgt met boemannen en heksen. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Thomas (ik-figuur) heeft, omdat hij de zevende zoon van de zevende zoon is, de gave om dingen te zien die niemand anders ziet. Als 13-jarige jongen gaat hij in de leer bij de geestenjager, waar hij algauw te maken krijgt met de duistere krachten van boemannen en heksen. Onzeker over zijn kunde om de juiste beslissingen te nemen, maar bereid zich tot het uiterste in te zetten, neemt Thomas het op tegen het kwaad dat langzamerhand het hele graafschap in zijn greep houdt. Dit boek bevat het eerste en tweede deel ('De laatste leerling' en 'De vloek') van de spannende en populaire griezelserie 'De geestenjager'. De jonge Thomas moet nog veel leren en maakt geregeld een verkeerde keuze, waar hij zich schuldig door voelt. Hij is echter ook moedig, gewetensvol, vindingrijk en een tikkeltje eigengereid. Tijdens ziekte van de geestenjager staat Thomas er alleen voor. Een mysterieus waas rond zijn moeder en de onzekere band met Annelie verhogen de spanning. De eenvoudige en directe schrijfstijl maken het verhaal gemakkelijk en prettig leesbaar. Het omslag bevat een kleurenfoto uit de film*. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026135057 | 495 pagina's

Titel De zevende zoon
Auteur Joseph Delaney
Secundaire auteur Bies van Ede
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2015]
Overige gegevens 495 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The spook's apprentice. - London : The Bodley Head, 2004 + en: The spook's curse. - London : The Bodley Head, 2005 - Oorspronkelijke Nederlandse titel: De laatste leerling. - Baarn : De Fontein, 2007 + en: De vloek. - Baarn : De Fontein, 2008
ISBN 9789026135057
PPN 362985871
Genre griezelverhaal - sprookjes
Thematrefwoord Spoken ; sprookjesfiguren
Taal Nederlands