Joehoe, ik ben géén koe!
Boek

Joehoe, ik ben géén koe! (2015)/ Erik van Os en Elle van Lieshout, met tekeningen van Mark Janssen

Bettie lijkt op een koe. En ze eet gras als een koe. Maar een koe is Bettie zeker niet! Maar wat is ze dan wel? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bettie graast tussen de andere koeien in de wei, maar ze blijft zich afvragen wat voor dier ze is. Als ze naar haar weerspiegeling kijkt in de beek, denkt ze eerst een hert te zien, en dan een tijger. Maar wanneer ze dat blij verkondigt, lachen de andere dieren haar uit. Als ze een stier ontmoet, ontdekt ze eindelijk wat ze is. En dat is in elk geval géén koe! Dit boek bevat alle ingrediënten voor een succesvol eerste leesboekje: een fris en grappig verhaal, in vloeiende, vlotte zinnen met een lekker ritme en expressieve, humoristische illustraties. Vooral de weerspiegelingen in het water zijn knap uitgewerkt. Het verhaal is verdeeld in hoofdstukjes van twee tot drie pagina's, met een ruime bladspiegel en veel paginagrote illustraties. De tekst heeft een prettige afwisseling in korte en lange zinnen en is deels op rijm, AVI-E3. Een aanrader voor beginnende lezers. Het auteursduo is onder meer bekend van hun dichtbundels en prentenboeken voor jonge kinderen. Deeltje uit de serie 'Maan. roos. vis'*. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048721443

Titel Joehoe, ik ben géén koe!
Auteur Erik van Os
Secundaire auteur Mark Janssen ; Elle van Lieshout
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2015
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Tilburg : Leesleeuw, 2010. - (Leesleeuw. Groep 3/leerjaar 1. Schooljaar 2009-2010 ; 10)
ISBN 9789048721443
PPN 383893569
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Identiteit
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Maan. roos. vis
Boek

Maan. roos. vis (1991-...)

vol.
Uitgeleend