Superspinnen
Boek

Superspinnen ([2015])/ Charlotte Guillain, vertaling [uit het engels]: Karin Beneken-Kolmer

Hoe maken spinnen zijde? Lees hoe spinnen een web maken, een prooi vangen en hoeveel ogen ze hebben. Met grote kleurenfoto's. Ook makkelijk lezen, vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ben jij bang voor spinnen of vind je ze interessant? Zo begint dit deel uit de subreeks 'In het wild'* van de makkelijk lezen serie 'Lees-mij!'. De dertien overzichtelijke hoofdstukjes van een dubbele pagina bestaan voor driekwart uit mooie close-upfoto's in kleur. Hierop zijn diverse soorten spinnen te zien zijn, in een web of hol, met of zonder prooi en eitjes bewakend. De vier- tot achtregelige teksten staan in een groot lettertype op een gele achtergrond. Ze geven beknopte informatie over leefgebied, uiterlijk en zintuigen, schutkleur, eitjes, hoe spinnen zijde maken, een web weven en een prooi vangen. Kleine gekleurde kaders benoemen onderdelen van de foto, geven nadere uitleg of bevatten een weetje. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden achter in de woordenlijst uitgelegd. Een inhoudsopgave en register zijn aanwezig, evenals verwijzingen naar boeken en websites over dit onderwerp. Het 'Lees mij!-logo' geeft aan dat het leesniveau toegankelijk is; de uitgave heeft dan ook het vignet Makkelijk Lezen. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor hen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789462020924 | 32 pagina's

Titel Superspinnen
Auteur Charlotte Guillain
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : nbd biblion, [2015]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties, kaart - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Super spiders. - London : Raintree Publishers, (c)2013. - (Walk on the wild side series)
ISBN 9789462020924
PPN 383110254
Rubriekscode 597.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spinnen (dier)
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Spinnen

Relaties/Serie

In het wild
Boek

In het wild (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend