Machtige manen
Boek

Machtige manen ([2015])/ Charlotte Guillain, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken-Kolmer

Waarom brullen leeuwen? Lees hoe leeuwen leven, jagen en waarom de mannetjes manen hebben. Met grote kleurenfoto's. Ook makkelijk lezen, vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame uitgave in de subreeks 'In het wild'* van de makkelijk lezen serie 'Leesmij!', met dit keer een hoofdrol voor de leeuw. Aan de hand van korte hoofdstukken van twee naast elkaar gelegen pagina's worden belangrijke facetten uit het leven van de leeuwentroep gepresenteerd. Ingezoomd wordt op uiterlijk, leefwijze, bijzonderheden, voedsel, machtsvertoon en kracht, het leven in de troep, de vertederende omgang met welpen en het toekomstperspectief. De tekst is gedrukt in een grote letter en mooie kleurenfoto's vullen de tekst op beeldende wijze aan. Vetgedrukte woorden verwijzen naar de woordenlijst achterin. Wist je dats en gekleurde vignetten vestigen de aandacht op feiten en bijzonderheden. Deze mooi verzorgde uitgave, oorspronkelijk Engelstalig (2013), is vertaald in eenvoudig, kernachtig en begrijpelijk Nederlands. Bevat register en literatuur- en websiteverwijzingen. Niet enig in zijn soort; desondanks welkome uitgave voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020931 | 32 pagina's

Titel Machtige manen
Auteur Charlotte Guillain
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : nbd biblion, [2015]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties, kaart - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Mighty lions. - London : Raintree Publishers, (c)2013. - (Walk on the wild side series)
ISBN 9789462020931
PPN 383110262
Rubriekscode 598.95
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leeuwen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Leeuwen

Relaties/Serie

In het wild
Boek

In het wild (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend