Bij de commando's
Boek

Bij de commando's ([2015])/ Ellen Labrecque, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken-Kolmer

Wat zijn de taken van de commando's? Met aandacht voor het gebruik van coole apparaten en het opsporen van terroristen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de subserie 'Stoere beroepen'* van de makkelijk lezen serie 'Lees mij!' heeft dit boek als onderwerp commando's. Op rijk geïllustreerde pagina's wordt in begrijpelijke taal uitgelegd wat een commando allemaal doet. Zo is te zien welke voertuigen en attributen gebruikt worden bij het uitvoeren van gevaarlijke en geheime missies. De bladspiegel kenmerkt zich door grote kleurenfoto's, korte teksten in een groot letterformaat met verschillende lettertypes en een kleurrijke opmaak. De tekst is gemakkelijk leesbaar, waarbij enkele moeilijke woorden vetgedrukt zijn. Achter in het boek staat een verklarende woordenlijst. Er zitten enkele schoonheidsfoutjes in, zoals verkeerd gebruik van koppeltekens (reddings-missie, gevangen-genomen) en het ontbreken van een fonetische weergave van het woord knife. Dat zijn kleinigheden in dit prima informatieve boek dat vooral jongens zal aanspreken. Deze uitgave met een aantrekkelijk omslag kreeg het keurmerk Makkelijk Lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar; ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789462020948 | 32 pagina's

Titel Bij de commando's
Auteur Ellen Labrecque
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : nbd biblion, [2015]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Special forces. - London : Raintree Publishers, (c)2012. - (Heroic jobs series)
ISBN 9789462020948
PPN 383110270
Rubriekscode 399.33
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Commandotroepen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Landmacht

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Stoere beroepen
Boek

Stoere beroepen (2015-...)

vol.
Uitgeleend