De goede psychopaat
Boek

De goede psychopaat handboek voor succes ([2014])/ dr. Kevin Dutton & Andy McNab, vertaling [uit het Engels] Henk Popken ; striptekeningen: Bob Murray

Verklaring van de gemeenschappelijke eigenschappen van criminelen en succesvolle mensen, omgezet in een stappenplan om bepaalde leefregels aan te leren en zo succesvol te worden.

Aanwezigheid

Recensie

Psychopaten en succesvolle mensen hebben bepaalde karaktertrekken gemeen. De belangrijkste is dat ze onaangeroerd blijven door/tijdens emotioneel bedreigende gebeurtenissen en dan doorgaan op de automatische piloot. Deze vorm van stressmanagement vonden de auteurs (een Brits psycholoog en een ex-SAS-soldaat/zakenman) bij 'foute' psychopaten (criminele patiënten, tbs-ers) en 'goede' psychopaten (succesvolle mensen). Ze vertellen over de eigenschappen van deze mensen en met welke fysiologische verschijnselen dit gepaard ging in stresserende laboratoriumsituaties. De verklaring voor het ontstaan van 'foute' en 'goede' psychopaten zoeken ze bij drie factoren: de interactie met andere mensen, de sociale context en de maatschappij. De goede manier van stressmanagement is aan te leren gedrag. Daarom geven ze zeven principes (leefregels) met een stappenplan dat iedereen succesvol kan maken. Met vragenlijsten is te bepalen of je succesvol bent, kunt worden, of bent geworden. Zo kun je zelf oordelen of je kreeg wat je wilde. Dit is het praktische vervolg op hun eerdere uitgaven.

Specificaties

Nederlands | 9789400505308 | 406 pagina's

Titel De goede psychopaat : handboek voor succes
Auteur Kevin Dutton
Secundaire auteur Andy McNab ; Henk Popken
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Lev., [2014]
Overige gegevens 406 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: The good psychopath's guide to success. - (c)2014
ISBN 9789400505308
PPN 376804769
Rubriekscode 606.329
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Antisocialepersoonlijkheidsstoornis
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Persoonlijkheids-stoornissen