Groot, klein en piepklein!
Boek

Groot, klein en piepklein! ([2014])/ Sandra Grimm & Maike Taddicken

Het muisje is klein en de kat is groot. Maar de olifant is reuzegroot! Hardkartonnen prentenboek over tegenstellingen en verhoudingen. Met eenvoudige, kleurrijke tekeningen en grote flappen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en grote flappen waarin begrippen in hun context worden geplaatst. Dus niet alleen klein en groot, maar ook reuzegroot. Niet alleen jong en oud, maar ook stokoud. Zo worden in totaal over zes dubbele bladzijden evenzoveel begrippen in verhouding getoond. Achter een grote flap op de rechterbladzijde staat steeds de overtreffende trap. De duidelijke en vriendelijke illustraties zijn zwart omlijnd en met heldere, egale kleurvlakken ingevuld tegen een witte achtergrond. Alle voorwerpen en figuren zijn voorzien van glazende spotlak, waardoor ze er mooi uitspringen. De tekst is minimaal en gedrukt in een duidelijke schreefloze letter. Het idee is aardig en goed uitgewerkt, en flapjes doen het bij dreumesen altijd goed. In dezelfde serie 'Het kleine wonder' verscheen ook de (tekstloze) uitgave 'Wat zit erin?'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058389763

Titel Groot, klein en piepklein!
Auteur Sandra Grimm
Secundaire auteur Maike Taddicken
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2014]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Sandra Grimm en illustraties: Maike Taddicken. - Vertaald uit het Duits - Oorspronkelijke titel: Groß, Klein, Klitzeklein - Münster : Coppenrath Verlag GmbH & Co., (c)2014. - (Das kleine Wunder)
ISBN 9789058389763
PPN 386098476
Thematrefwoord Tegenstellingen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands