Tot later, Alligator!
Boek

Tot later, Alligator! (2014)/ geïllustreerd door Annie Kubler, Nederlandse editie [uit het Engels] onder redactie van leerkrachten uit het basisonderwijs

Kroko heeft het vreselijk druk met karweitjes in huis en vraagt Alligator om hulp. Maar die heeft het vooral druk met spelen. Totdat Kroko lekkere vissen heeft gevangen... Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en een stoffen vingerpop. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Kroko heeft het vreselijk druk met karweitjes als boodschappen doen, schoonmaken, de was ophangen en de planten water geven. Van Alligator hoeft er geen hulp verwacht te worden, want die is constant bezig met andere dingen. Tot er iets lekkers te eten klaarstaat.... Stevig uitgevoerd prentenboekje, met dik, geplastificeerd papier. Door alle pagina's is een rond gat uitgesneden. Daardoor past een krokodillenkop, die aan de binnenkant van het achterplat is bevestigd en die je met twee vingers kunt laten 'praten'. Het verhaaltje zelf is simpel en voorspelbaar. Veel herhaling, waarbij de titeltekst in het Engels beter rijmt. Grote, duidelijke letters zijn tussen de platen afgedrukt. De wat grove figuren zijn zwart omlijnd en getekend tegen een gekleurde, effen achtergrond. Boekje dat niet uitblinkt door originaliteit maar wel herkenbaar is. De vingerpop doet het altijd goed bij peuters, maar het verhaaltje gaat snel vervelen. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036632744

Titel Tot later, Alligator!
Auteur Annie Kubler
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Lisse : Rebo Productions, 2014
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: See you later, Alligator! - Swindon, UK : Child's Play Ltd, (c)2004
ISBN 9789036632744
PPN 377109231
Thematrefwoord Hulpvaardigheid ; Repeteerverhalen ; Voelboeken
Taal Nederlands