Hop! Luis in galop!
Boek

Hop! Luis in galop! ([2014])/ Agnès de Lestrade, Annick Masson, vertaling [uit het Frans]: Siska Goeminne

Een hoofdluis (ik-figuur) is dolblij met zijn 'stokpaardje', de jongen in wiens haar hij woont. Zo blij dat hij al zijn vriendjes uitnodigt... Maar dan wordt zijn stokpaardje ineens heel wild. Vierkant prentenboek met humoristische, zachtgekleurde waterverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een hoofdluis (ik-figuur) is dolblij met zijn 'stokpaardje', dat hem overal mee naartoe neemt en hem regelmatig masseert en kriebelt. Daarom nodigt de luis al zijn vriendjes uit. Maar tegen die tijd is zijn stokpaardje erg wild geworden... Daarom besluiten de luis en zijn vriendjes ieder op zoek te gaan naar een eigen 'stokpaardje'. In dit prentenboek wordt op humoristische wijze een hoofdluizenplaag verbeeld, in zachtgekleurde waterverfillustraties met veel witvlakken. Het verhaal wordt verteld vanuit de gepersonifieerde hoofdluis, die in het haar van een jongetje zit, dat hij zijn stokpaardje noemt. De één- tot vierregelige tekst bestaat overwegend uit korte zinnen met soms een moeilijk woord in een vetgedrukte letter. Het verhaal kan aanzet zijn om het hoofdluizenprobleem bespreekbaar te maken. De humorvolle benadering (bv. in de tekening waarop een klas vol kinderen én de juf ineens druk zitten te krabben als de luizen 'van paard zijn gewisseld') zal bijdragen tot verbeelding en inzichtelijkheid. Het vaak overdrachtelijk gebruikte woord '(stok)paardje' vergt wel veel van het begripsvermogen van de doelgroep. De mimiek is goed getroffen. Vrolijk omslagtekening van de als cowboy verklede luis. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058389787

Titel Hop! Luis in galop!
Auteur Agnès de Lestrade
Secundaire auteur Annick Masson ; Siska Goeminne
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Agnès de Lestrade en illustraties: Annick Masson - Vertaling van: Saute qui poux! - Namur : Éditions Mijade, (c)2014
ISBN 9789058389787
PPN 386110824
Thematrefwoord Hoofdluizen
Taal Nederlands