Wat zit erin?
Boek

Wat zit erin? ([2014])/ Maike Taddicken

Wat zit er in een ei? Een kuiken! Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, kleurrijke tekeningen en grote flappen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Elke dubbele pagina van dit tekstloze hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken bevat een duidelijke afbeelding. De afbeelding heeft een royale flap, die bij openen antwoord geeft op de in de titel gestelde vraag. Zo zit er in het ei een kuiken, in de bloem een bij en in de auto een vader met een zwaaiend jongetje. Door de lege, witte achtergrond wordt de aandacht goed getrokken naar de stoer neergezette figuren en voorwerpen in heldere kleuren en is er weinig afleiding. Voor kleintjes is het spannend te ontdekken wat er tevoorschijn zal komen, en als ze dat eenmaal weten geeft die ontdekking keer op keer bevestiging. Je gaat als vanzelf praten over wat er te zien is en kunt dat het kind laten aanwijzen en benoemen. Deel uit de 'Het kleine wonder', waarin ook 'Groot, klein en piepklein'* verscheen. Een aanrader voor jonge dreumesen vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058389794

Titel Wat zit erin?
Auteur Maike Taddicken
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2014]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Colofon vermeldt: illustraties: Maike Taddicken. - Vertaald uit het Duits - Oorspronkelijke titel: Schau mal rein! - Münster : Coppenrath Verlag GmbH & Co., (c)2013. - (Das kleine Wunder)
ISBN 9789058389794
PPN 383933242
Thematrefwoord Tekstloze prentenboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands