Ik mis papa
Boek

Ik mis papa ([2015])/ Kai Lüftner, Katja Gehrmann, vertaling [uit het Duits]: Andrea Kluitmann & Michiel Nijenhuis

Jonas vertelt dat zijn papa weg is, voor altijd. Alles is hetzelfde, maar toch is alles anders. Prentenboek over het verlies van een ouder, met grote sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Alles ziet er hetzelfde uit en toch is het heel anders dan normaal. Papa is weg, voor altijd. Jonas (ik-figuur) is een achterblijver, dat ben je als je iemand verloren bent. Er bestaan geen pillen tegen en mensen doen opeens raar tegen je. De fluisteraars praten zachtjes over je, de lachebekjes doen luidruchtig leuk tegen je en de meesten zeggen helemaal niets. Het is moeilijk om over te praten maar ook zo simpel: Jonas mist papa. En toch is papa altijd bij hem: niet alleen in zijn hart maar ook in Jonas zelf. Een ingetogen en ontroerend boek over het verlies van een ouder. Het verhaal is bijzonder goed afgestemd op de doelgroep. Zowel in de tekst als in de illustraties wordt kernachtig de realiteit van verlies weergegeven: het gemis en het verdriet, de reacties van de buitenwereld, levens die blijvend veranderen en dat diegene die weg is voortleeft in de achterblijvers. De sfeervolle prenten, in kleurpotlood en verf, zijn trefzeker. Voor de veelal paginagrote illustraties zijn gedempte kleuren gebruikt. Opvallend is dat niet alles is ingekleurd; er zijn veel witte vlakken. De tekst is kort en raak. Treffend boek over rouwverwerking. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020788

Titel Ik mis papa
Auteur Kai Lüftner
Secundaire auteur Katja Gehrmann ; Andrea Kluitmann
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoetermeer] : nbd biblion, [2015]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - 28 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: een boek over rouwverwerking - Vertaling van: Für immer. - Weinheim Basel : Beltz & Gelberg, (c)2013
ISBN 9789462020788
PPN 375714898
Rubriekscode 418.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dood ; Rouwproces
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Dood