Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Wereldwonderen
Boek

Wereldwonderen ([2014])/ door Tom Jackson, vertaling [uit het Engels]: Aat van Uijen

Wie heeft de Chinese Muur gebouwd? Waar ligt de grootste zoutvlakte ter wereld? Overzicht van bijna dertig wereldwonderen, met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit stevige boek uit de serie 'Ooggetuigen' bespreekt 29 wereldwonderen. Op elke dubbele bladzijde staat telkens links bovenaan de naam van het wereldwonder, samen met een korte inleidende tekst en een landkaartje, waarop het wonder is aangegeven met een rood vierkantje. Daarna volgen allerlei interessante weetjes in kleurenfoto's, -tekeningen en begeleidende teksten. Omdat het korte teksten zijn en een wonder maar twee bladzijden beslaat, is het boek ook geschikt om vluchtig door te kijken. Achterin vind je verzamelbladzijden met oude niet meer bestaande wonderen uit het Middellandsezeegebied, recordhouders uit de natuur, (bedreigde) kunstmatige wonderen en technische wonderen. Ook is er nog een woordenlijst, waarin begrippen worden uitgelegd. Niet alle moeilijke woorden die in de tekst worden gebruikt, zijn daarin opgenomen. Het is een mooi uitgevoerd boek met veel weetjes, die je nieuwsgierig maken. Een nadeel is echter dat er geen enkele logica te vinden is in de volgorde van de beschreven wereldwonderen, zodat je de inhoudsopgave of het register moet raadplegen om er iets in op te zoeken. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089414199 | 72 pagina's

Titel Wereldwonderen
Auteur Tom Jackson
Secundaire auteur Aat van Uijen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Memphis Belle, [2014]
Overige gegevens 72 pagina's - illustraties, kaarten - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Wonders of the world. - London : Dorling Kindersley Limited, 2014. - (Eyewitness guides)
ISBN 9789089414199
PPN 377226904
Rubriekscode 711
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bouwkunst; Geschiedenis ; Geomorfologie ; Hydrosfeer
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Bouwkunst

Relaties/Serie

Ooggetuigen
Boek

Ooggetuigen (1989-....)

vol.
Uitgeleend