Een bruid op bestelling
Boek

Een bruid op bestelling roman ([2015])/ Melissa Jagears, vertaald [uit het Engels] door Hella Willering

Eind 1800 is een postorderbruid op weg naar haar aanstaande man. Tijdens de treinreis wordt ze overvallen, en bij de huwelijksplechtigheid ontdekt ze dat de bruidegom een van de overvallers was.

Aanwezigheid

Recensie

Als postorderbruid gaat Eliza Cantrell op weg naar haar aanstaande man Axel. Onderweg wordt ze in de trein overvallen en van al haar geld en waardevolle bezittingen beroofd. Bij aankomst blijkt Axel er niet te zijn en wordt ze opgevangen door zijn compagnon William Stanton. Hij laat haar meewerken in de winkel en voelt zich erg tot haar aangetrokken. Als Axel na enkele dagen arriveert, wil hij al de volgende dag met haar trouwen. Tijdens de plechtigheid ontdekt Eliza echter dat hij een van de treinrovers is. Het huwelijk gaat niet door en Eliza kan nu haar talenten als zakenvrouw ontplooien en op zoek gaan naar een nieuw geluk in haar leven. Familieroman met een happy end, spelend in een christelijk milieu eind 1800 in de staat Kansas. Zelfstandig te lezen tweede deel in de serie 'Onverwachte bruiden'. Qua thematiek ('postorderbruiden') borduurt de auteur voort op het eerste deel 'Een bruid om van te houden'*. De veelheid aan personages, onder wie ook enkele uit het eerste deel, doet enigszins afbreuk aan de verhaallijn. Met tien gespreksvragen voor leesgroepen.Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789077669945 | 399 pagina's

Titel Een bruid op bestelling : roman
Auteur Melissa Jagears
Secundaire auteur Hella Willering
Type materiaal Boek
Uitgave Veenendaal : Grace Publishing House, [2015]
Overige gegevens 399 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: A bride in store. - Grand Rapids, Michigan : Bethany House Publishers, (c)2014. - (Unexpected Brides ; 2)
ISBN 9789077669945
PPN 391056964
Genre romantische verhalen - historische roman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Onverwachte bruiden
Boek

Onverwachte bruiden (2014-...)

vol. boek 2
Uitgeleend
Melissa Jagears