Graciela
Boek

Graciela het extreme levensverhaal van een voetbalvrouw (2015)/ Thea Tijssen, eindredactie: Daniëlle Hartemink en Marloes Levie

Levensverhaal van een voetbalvrouw die door haar partner, ex-profvoetballer Fernando Ricksen, werd meegetrokken in een wereld van drank, drugs en agressie.

Aanwezigheid

Recensie

Over het bijzondere en meeslepende leven van een voetbalvrouw, in zowel positief als negatief opzicht. Graciela stond jarenlang aan de zijde van de aan de spierziekte ALS lijdende ex-profvoetballer Fernando Ricksen, in voor- en tegenspoed. De lezer wordt meegenomen in een achtbaan vol emoties, waarbij mooie ervaringen schaars zijn en angstaanjagende, verdrietige en kwetsende momenten de boventoon voeren. Wat een sprookjeshuwelijk had moeten zijn, werd snel een nachtmerrie die niemand voor mogelijk hield. Als men aan voetbalvrouwen denkt, dan wordt vaak een associatie gemaakt met een onbezonnen, rijk en weldadig leven zonder wansmaak. Dit verhaal toont echter de donkere zijde van een voetballer die niet om kan gaan met status, macht en rijkdom. Hoe is het zo ver gekomen? Waarom verliet ze hem niet eerder? En heeft haar verhaal toch nog een goed einde? Deze en vele overige persoonlijke details worden beschreven in dit rauwe boek, waarbij de lezer wordt geconfronteerd met ongeloof en woede.

Specificaties

Nederlands | 9789085672388 | 288 pagina's

Titel Graciela : het extreme levensverhaal van een voetbalvrouw
Auteur Thea Tijssen
Secundaire auteur Daniëlle Hartemink
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Hilversum] : FC Klap, 2015
Overige gegevens 288 pagina's - 20 cm
ISBN 9789085672388
PPN 387662960
Rubriekscode 619.14
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ricksen, Fernando ; Ami, Graciela l'
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Voetballers