Een wens naar huis
Boek

Een wens naar huis ([2015])/ Kiki Thorpe, uit het Engels vertaald door Karien Gommers ; met illustraties van Jana Christy

Als Mia boos wordt op haar zusje Gabby, klimt Gabby stiekem door de schutting naar Nooitgedachtland. Maar dan besluit hun vader om de schutting te repareren. Nu kan Gabby niet meer terug! Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De zusjes Mia en Gabby en hun vriendinnen hebben achter de schutting in de tuin een doorgang gevonden naar Nooitgedachtland, de betoverende wereld van de elfen. Als de zusjes ruzie krijgen, klimt Gabby stiekem door het gat naar Nooitgedachtland. Vervolgens besluit hun vader om de schutting te repareren, waardoor ze niet terug naar huis kan. Mia voelt zich vreselijk schuldig, want zij had beloofd om op haar zusje te passen. Hoe vindt ze de doorgang terug? Derde deel in de Disney-serie 'The never girls'*, die onafhankelijk van de andere delen gelezen kan worden. Lief verhaaltje met sprookjesachtige elementen dat jonge meisjes zeker zal aanspreken. Qua sfeer doet het wat oubollig aan, maar het is vlot en fantasievol verteld. Met happy end en een duidelijke boodschap. De zoete, romantische illustraties in zwart-wit passen goed bij de sfeer van het verhaal. De tekst is gezet in grote letter met ruime interlinie, met korte zinnen en eenvoudig taalgebruik. In klein formaat, met aantrekkelijk glitteromslag. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000343713 | 127 pagina's

Titel Een wens naar huis
Auteur Kiki Thorpe
Secundaire auteur Karien Gommers ; Jana Christy
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2015]
Overige gegevens 127 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: A dandelion wish. - Disney Enterprises, Inc., (c)2013. - (The never girls)
ISBN 9789000343713
PPN 383659523
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands