Zonder een woord
Boek

Zonder een woord (2015)/ Linwood Barclay, vertaling [uit het Engels]: Mariëtte van Gelder

Middels een tv-programma probeert een vrouw opnieuw aandacht te vragen voor het feit dat vijfentwintig jaar geleden haar ouders en broertje spoorloos verdwenen.

Recensie

Terry en zijn vrouw Cynthia en hun dochtertje Clare wonen nog in hetzelfde Amerikaanse stadje waar 25 jaar geleden Cynthia's ouders en broertje spoorloos verdwenen. Er is nooit meer iets van hen vernomen. Als Cynthia de zaak via een tv-programma weer in de publiciteit brengt en een privédetective in de arm neemt, gebeuren er allerlei vreemde dingen. Vervolgens worden de privédetective en een tante van Cynthia vermoord. De politie doet weinig en Terry gaat samen met zijn vrouw op onderzoek uit. Het verhaal wordt verteld door Cynthia's man Terry, daartussendoor staan korte intrigerende hoofdstukjes waarin twee anonieme personen aan het woord komen. Spannende, lekker weglezende thriller, er zit vaart en sfeer in, de spanning wordt goed opgebouwd, de hoofdpersonen zijn levensecht, en de plot is verrassend tot het eind. Barclay schreef al een serie geestige thrillers rond journalist Zack Walker, dit is zijn eerste stand-alone thriller die zeer goed ontvangen werd door de critici en is genomineerd voor verschillende thrillerprijzen. Voor hij zich volledig op het schrijven toelegde, schreef Barclay vijftien jaar lang een populaire column in een van de grootste Canadese dagbladen, de Toronto Star. www.linwoodbarclay.com. Paperback, vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022571866 | 368 pagina's

Titel Zonder een woord
Auteur Linwood Barclay
Secundaire auteur Mariëtte van Gelder
Type materiaal Boek
Editie Derde, gewijzigde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, 2015
Overige gegevens 368 pagina's - 22 cm
Annotatie Eerste druk Nederlandse uitgave: 2008 - Vertaling van: No time for goodbye. - New York : Random House, (c)2006
ISBN 9789022571866
PPN 387567984
Genre thriller
Taal Nederlands