Opvoeden doe je met je brein
Boek

Opvoeden doe je met je brein wat de neurowetenschap je leert over een hechte band met je kind ([2014])/ Daniel Hughes, Jonathan Baylin, vertaling [uit het Engels]: Wouter Scheen ; redactie: Erik Berends ; foto's en illustraties: Daniel Hughes en Jonathan Baylin

Recensie

Vertaling van het baanbrekende boek van de Amerikaanse klinisch psychologen, die innovatief hersenonderzoek gebruiken om een opvoedingsrelatie vlot te trekken. De basisprincipes van de methodiek van Hughes: Dyadic Developmental Psychotherapie (DDP), namelijk: Speelsheid, Acceptatie, Nieuwsgierigheid en Empathie (SANE), worden door de auteurs gehanteerd om geblokkeerd ouderschap en de onderliggende neurobiologische processen te beschrijven. Naast inzicht in hoe het ouderlijk brein werkt, biedt het boek ook praktische handvatten om een hechte band met het eigen kind te krijgen, mede door het inzicht in de werking van het eigen ouderlijk brein in relatie tot het kind. De SANE-methode blijkt uiterst effectief voor hulpverleners en cliënten. Dit boek is met name bestemd voor adoptieouders, pleegouders en alle andere ouders, waarbij de relatie met hun kind een nieuwe betekenis, afstemming en plezier behoeft. Duidelijke vertaling en toegankelijk geschreven. Met literatuuroverzicht.

Specificaties

Nederlands | 9789079729807 | 222 pagina's

Titel Opvoeden doe je met je brein : wat de neurowetenschap je leert over een hechte band met je kind
Auteur Daniel Hughes
Secundaire auteur Jonathan Baylin ; Wouter Scheen ; Erik Berends
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Hogrefe, [2014]
Overige gegevens 222 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Brain-based parenting : the neuroscience of caregiving for healthy attachment. - New York, N.Y. : W.W. Norton & Company, (c)2012. - (The Norton series on interpersonal neurobiology)
ISBN 9789079729807
PPN 356090795
Rubriekscode 432.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Opvoeding; Neuropsychologie
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Opvoeding