Beer is ziek
Boek

Beer is ziek (2014)/ Karma Wilson, met illustraties van Jane Chapman ; redactie: Textcase ; vertaling [uit het Engels] voor Textcase: Rikky Schrever

Als Beer zich op een koude herfstdag erg ziek voelt, komen al zijn vrienden hem helpen. De volgende dag voelt Beer zich weer goed. Maar dan beginnen zijn vrienden te hoesten! Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Op een koude herfstdag zit Beer alleen in zijn hol en voelt hij zich grieperig. Hij probeert te gaan slapen, maar dat lukt niet. Zijn vrienden Muis, Haas, Das, Marmot, Uil, Mol en Vogel komen op bezoek en verzorgen hem zo goed mogelijk, maar pas na veel pogingen weten ze Beer in slaap te zingen. Als Beer na een gezonde slaap weer wakker wordt, is hij niet ziek meer. Dan moet Muis hoesten en Haas proesten. Oblong prentenboek over een zeer herkenbaar thema. Het verhaal laat zich redelijk goed voorlezen, ook al komen de korte teksten met rijmschema abcb soms wel gekunsteld over. De spanningsopbouw en het herhalingseffect waarbij Beer aangeeft nog steeds ziek te zijn, zullen het interactief voorlezen bevorderen. De sfeervolle, in warme kleuren geschilderde illustraties zijn aantrekkelijk voor kinderen, maar esthetisch gezien niet heel bijzonder of vernieuwend. Ze sluiten goed aan op de tekst en bieden door de details de kans om het verhaal enigszins uit te breiden. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059209237

Titel Beer is ziek
Auteur Karma Wilson
Secundaire auteur Jane Chapman ; Rikky Schrever
Type materiaal Boek
Editie 3e druk;
Uitgave [Utrecht] : Veltman Uitgevers, 2014
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - illustraties - 26 × 29 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2008 - Vertaling van: Beer feels ill. - London : Simon and Schuster, (c)2007
ISBN 9789059209237
PPN 387627278
Thematrefwoord Ziek zijn ; Vriendschap ; Rijmvertellingen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands