De wereld in cijfers
Boek

De wereld in cijfers ([2014])/ geschreven door Steve Martin, Clive Gifford en Marianne Taylor, geïllustreerd door Andrew Pinder ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Marion Kieft

Wist je dat 8 in China een geluksgetal is? En dat 500 mensen jaarlijks worden gedood door olifanten? Ruim duizend weetjes rond thema's als supersporten, piraten en de zon, die allemaal beginnen met een cijfer. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

130 miljoen jaar oud is een regenwoud in Borneo (Indonesië), 227 kilo vlees kan een tyrannosaurus rex in één hap eten, 200 Siberische tijgers leven er nu nog maar in het wild. 384.400 kilometer is de gemiddelde afstand van de maan tot de aarde. En 6 meter dik was de laag as die Pompeï, een Romeinse stad, bedekte na de uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius in het jaar 79 n.C. Kinderen (en wellicht ook grote mensen...), die geïnteresseerd zijn in de onmetelijke wereld achter de cijfers, kunnen hun hart ophalen aan de ruim duizend feiten en data die in dit kleurrijke boek worden gepresenteerd. De cijfers worden aangereikt via zo'n 45 thematische hoofdstukken met titels als supersporten, muziek maken, mooie vogels, piraten, verbluffende techniek, briljante bijen en ongelooflijke avonturen. In dit boek in A4-formaat beslaat elk thema een dubbele bladzijde en heeft een andere gekleurde ondergrond. Korte, feitelijke tekstblokjes in een niet al te grote letter beginnen allemaal met een cijfer in een zwarte vetgedrukte letter. Soms staat er een kleine cartoonachtige kleurenillustratie bij. De bladspiegel doet vrij vol aan. Met name jongens kunnen geïntrigeerd raken door alle cijfers en korte weetjes in dit fascinerende boek. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044740929 | 96 pagina's

Titel De wereld in cijfers
Auteur Steve Martin
Secundaire auteur Clive Gifford ; Marianne Taylor ; Andrew Pinder ; Marion Kieft
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2014]
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Numberland. - London : Buster books, 2013
ISBN 9789044740929
PPN 383819180
Rubriekscode 070
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden