Het digitale tijdperk
Boek

Het digitale tijdperk 1947-heden ([2014])/ Charlie Samuels, vertaling [uit het Engels]: Vanja Walsmit ; bewerking en eindredactie: Jannie van der Leer

Wat gebeurde er toen de de computer werd uitgevonden en men dieren ging klonen? Overzicht van uitvindingen en belangrijke ontwikkelingen in de periode 1947 tot heden. Met tijdlijnen en illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

We leven in het digitale tijdperk. Maar wat is dat precies? Deze uitgave zoomt uitgebreid in op de wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen van 1947 tot heden. Aan bod komt bijvoorbeeld de ontwikkeling van de eerste computer, de PC en het wereldwijde web. Maar ook is er aandacht voor minder tastbare zaken zoals de opwarming van de aarde en over ons DNA, de dubbele helix. Zeer informatieve uitgave met tien hoofdstukken of thema's van elk vier bladzijden. Ze bevatten vrij veel tekst, die ondersteund wordt met heldere kleurenfoto's en -illustraties. De behandelde onderwerpen zijn vrij moeilijk, de informatiedichtheid is hoog en het taalgebruik vrij pittig. Onder aan elke pagina staat een een deel van een doorlopende tijdlijn met feiten over ontwikkelingen en uitvindingen op het gebied van sterrenkunde en wiskunde, biologie en geneeskunde, scheikunde, natuurkunde en techniek. Aan de zijkant van de pagina's staat ook een tijdlijn, die betrekking heeft op het thema zelf. Bevat een inhoudsopgave, een verklarende woordenlijst en 'Meer weten'-tips voor boeken en websites. Leerzame uitgave, voor school- en thuisgebruik. Voor goede lezers van ca. 12 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752185 | 48 pagina's

Titel Het digitale tijdperk : 1947-heden
Auteur Charlie Samuels
Secundaire auteur Vanja Walsmit ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The digital age. - Brown Bear Books LTD., (c)2011. - (Science Highlights)
ISBN 9789461752185
PPN 38049471X
Rubriekscode 506
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; 1945-2000 ; Natuurwetenschappen; 21e eeuw
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Natuur-wetenschappen

Relaties/Serie

Keerpunten in de wetenschap
Boek

Keerpunten in de wetenschap (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Charlie Samuels