Vroege wetenschap
Boek

Vroege wetenschap prehistorie tot 500 n.Chr. ([2014])/ Charlie Samuels, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Lucas Brouns

Wat gebeurde er toen het wiel werd uitgevonden en men steeds meer ontdekte over geneeskunde? Overzicht van uitvindingen en belangrijke ontwikkelingen in de periode 40.000 voor Christus tot 500 na Christus. Met tijdlijnen en illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Recensie

In dit deel uit de serie 'Keerpunten in de wetenschap'* worden in het brede kader van 40.000 v. Chr. tot 500 n. Chr., uitvindingen in wetenschap en techniek afgebeeld en toegelicht. Net als in de andere delen van de serie krijgt de lezer, na een korte inleiding, via een tijdlijn met de belangrijke ontwikkelingen in de geschiedenis van de mensheid, informatie over een keuze uit deze onderwerpen. Per onderwerp is ook een tijdlijn opgenomen. Successievelijk komen het wiel, het schrift en getallen, de landbouw, de geneeskunde, piramides, metalen, kalenders en bouwkunst bij Grieken en Romeinen aan bod. Aristoteles en Archimedes hebben als belangrijke personen in die vroege ontwikkelingen een eigen hoofdstukje. De beperkte omvang van het boek en het aanzienlijke aantal onderwerpen, maken dat het slechts om een eerste kennismaking gaat. Wel wordt verwezen naar meer informatie over de onderwerpen. Woordenlijst en register maken het boek toegankelijk. Voor goede lezers van ca. 12 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752154 | 48 pagina's

Titel Vroege wetenschap : prehistorie tot 500 n.Chr.
Auteur Charlie Samuels
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Lucas Brouns
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Ancient science. - Brown Bear Books LTD., (c)2011. - (Science Highlights)
ISBN 9789461752154
PPN 38049468X
Rubriekscode 506
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; Prehistorie ; Natuurwetenschappen; Eerste eeuw
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Natuur-wetenschappen

Relaties/Serie

Keerpunten in de wetenschap
Boek

Keerpunten in de wetenschap (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Charlie Samuels