Hoe schrijf ik een verhaal?
Boek

Hoe schrijf ik een verhaal? leer het met dit boek! ([2014])/ Emma W. Brouwer, illustraties: Depositphotos/Uitgeverij De Graveinse Abeel

Waar moet je allemaal op letten als je een verhaal schrijft? Stap voor stap krijg je tips over het opdoen van ideeen, het thema, de personages, het schrijven zelf enz. Met o.a. oefeningen, overzicht van uitgevers en kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Altijd al een verhaal willen schrijven maar niet verder gekomen dan een idee of het eerste hoofdstuk? In dit informatieve boek zullen veel kinderen de juiste tips vinden om verder te komen. Stap voor stap wordt doorgenomen hoe je een verhaal kunt schrijven. Er worden tips gegeven over het verzinnen van een probleem, waarmee een hoofdpersoon in een verhaal meestal te maken krijgt. We ontdekken hoe we personen het beste van het juiste karakter kunnen voorzien. Daarvoor is achter in het boek zelfs een hele lijst opgenomen met positieve en negatieve karaktertrekken. En kom je er zelf achter of je een schrijver bent die van tevoren alles verzint en later uitwerkt of misschien een schrijver die gewoon begint met schrijven en wel ziet waar het eindigt. Wil je je verhaal bij een uitgeverij onderbrengen, dan vind je tips hoe je dat het beste kunt doen en een hele lijst met uitgeverijen. Helaas zijn er bijna geen internetuitgeverijen in opgenomen. Tussendoor staan kleurenillustraties in verschillende stijlen, waarop sommige figuren vrij stijf zijn afgebeeld. Over hetzelfde thema verschenen o.a. 'De verhalenmachine' van Iris Boter en 'Hoe ik per ongeluk een boek schreef' van Annet Huizing*. Al met al een heel nuttig boek voor beginnende schrijvers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462600164 | 174 pagina's

Titel Hoe schrijf ik een verhaal? : leer het met dit boek!
Auteur Emma W. Brouwer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij De Graveinse Abeel, [2014]
Overige gegevens 174 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789462600164
PPN 375854967
Rubriekscode 684.84
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Boeken schrijven ; Uitgevers
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Schrijven