Tijdlijn van de Middeleeuwen
Boek

Tijdlijn van de Middeleeuwen ([2014])/ Charlie Samuels, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Corian Linnemans

Overzicht van de ontwikkelingen en uitvindingen tijdens de vroege middeleeuwen van ca. 500 tot 1300. Met aandacht voor o.a. het Bijzantijnse Rijk, Karel de Grote en het feodalisme. Met tijdlijnen en kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De periode van de vroege middeleeuwen, van 500 tot 1300, staat centraal in dit deel uit de serie 'Keerpunten uit de geschiedenis'*. In chronologische volgorde wordt onder meer aandacht besteed aan het Bijzantijnse Rijk, het Frankische Rijk, keizer Karel de Grote, de Vikingen, de Normandiërs en het feodalisme. Afgesloten wordt met de zwarte dood ofwel de pest, die Europa in de veertiende eeuw teisterde. Na een inleiding wordt in negen hoofdstukken van vier en een enkele keer zes pagina's zoveel mogelijk informatie gegeven. De informatiedichtheid is vrij hoog en het taalgebruik vrij pittig. In de tekst is niet aangegeven welke moeilijke woorden in de woordenlijst achterin staan. Kleurenfoto's en landkaartjes ondersteunen de tekst. Onderaan elke pagina is een deel van de doorlopende tijdlijn opgenomen, waarop heel veel belangrijke gebeurtenissen worden aangestipt. Aan de linker- en rechterkant van elke pagina staat nog een tijdlijn, met details over het onderwerp van het desbetreffende onderwerp. Overzichtelijke maar vrij drukke bladspiegel. Bevat inhoudsopgave, register en verwijzing naar relevante boeken en websites. Interessant voor goede lezers vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752116 | 48 pagina's

Titel Tijdlijn van de Middeleeuwen
Auteur Charlie Samuels
Secundaire auteur Corian Linnemans ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Timeline of the Middle Ages. - Brown Bear Books Ltd., (c)2010. - (History Highlights)
ISBN 9789461752116
PPN 380494647
Rubriekscode 925
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Middeleeuwen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Middeleeuwen

Relaties/Serie

Keerpunten in de geschiedenis
Boek

Keerpunten in de geschiedenis (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Charlie Samuels