Tijdlijn van de Renaissance
Boek

Tijdlijn van de Renaissance ([2014])/ Charlie Samuels, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Corian Linnemans

Overzicht van de ontwikkelingen en uitvindingen tijdens de renaissance (ca. 1375 tot 1575), toen men zich liet inspireren door de Griekse en Romeinse beschaving. Bevat tijdlijnen en kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De periode van de renaissance, (ca. 1375 tot 1575), waarin men geïnspireerd werd door de klassieke beschavingen van de Grieken en Romeinen, staat centraal in dit deel uit de serie 'Keerpunten uit de geschiedenis'*. In chronologische volgorde wordt onder meer aandacht besteed aan de boekdrukkunst, ontdekkingsreizen, de uitvinding van het buskruit, de reformatie en Ivan de Verschrikkelijke. Aan het eind wordt verteld hoe Engeland een gouden tijdperk beleefde onder de heerschappij van koningin Elisabeth. Na een inleiding wordt in negen hoofdstukken van vier en een enkele keer zes pagina's zoveel mogelijk informatie gegeven. De informatiedichtheid is vrij hoog en het taalgebruik vrij pittig. In de tekst is niet aangegeven welke moeilijke woorden in de woordenlijst achterin staan. Kleurenfoto's en landkaartjes ondersteunen de tekst. Onderaan elke pagina is een deel van de doorlopende tijdlijn opgenomen, waarop heel veel belangrijke gebeurtenissen worden aangestipt. Aan de linker- en rechterkant van elke pagina staat nog een tijdlijn, met details over het onderwerp van het desbetreffende onderwerp. Overzichtelijke maar vrij drukke bladspiegel. Bevat inhoudsopgave, register en verwijzing naar relevante boeken en websites. Interessant voor goede lezers vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752093 | 48 pagina's

Titel Tijdlijn van de Renaissance
Auteur Charlie Samuels
Secundaire auteur Corian Linneman ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Timeline of the Renaissance. - Brown Bear Books , Ltd., (c)2010. - (History Highlights)
ISBN 9789461752093
PPN 380494620
Rubriekscode 926.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Renaissance
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Renaissance

Relaties/Serie

Keerpunten in de geschiedenis
Boek

Keerpunten in de geschiedenis (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Charlie Samuels