Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Wake voor een onbekende
Boek

Wake voor een onbekende (2015)/ Anna Hope, vertaling [uit het Engels]: Carla Hazewindus en Anne Jongeling ; kaart: John Taylor

Na de Eerste Wereldoorlog blijken de levens van drie heel verschillende vrouwen naadloos in elkaar te passen met de komst van een oorlogsveteraan.

Aanwezigheid

Recensie

Terwijl in 1920 in Frankrijk alles in het werk wordt gesteld om de stoffelijke resten van een onbekende Britse soldaat terug te brengen naar Londen waar ze officieel op 11 november worden begraven in het graf van de Onbekende Soldaat in Westminster Abbey, proberen in Londen drie vrouwen na de Eerste Wereldoorlog verder te leven. Hettie (19), de jongste, woont nog thuis met haar door oorlogservaringen getraumatiseerde broer en haar zure moeder. Evelyn (30) was verloofd met Fraser die in 1917 in Frankrijk omkwam, waardoor het moeilijk is om te gaan met haar wel teruggekeerde broer, en Ada Hart (50) kan nog steeds niet accepteren dat haar enig kind Michael niet zal terugkomen. De Britse schrijfster-actrice (1974) die literatuurwetenschap studeerde, debuteert met deze prachtige roman. Uitstekend verwerkt ze de verhalen van de drie vrouwen in dat van de begrafenis in de Abbey en beschrijft indringend de gevolgen van de oorlog, ook voor de thuisblijvers. Knap laat ze zien dat ieders verhaal meerdere kanten kan hebben. Prettig leesbare vertaling.

Specificaties

Nederlands | 9789401602501 | 349 pagina's

Titel Wake voor een onbekende
Auteur Anna Hope
Secundaire auteur Carla Hazewindus ; John Taylor
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2015
Overige gegevens 349 pagina's - kaart - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Wake. - London : Doubleday, 2014
ISBN 9789401602501
PPN 376083387
Genre psychologische roman - oorlogsroman
Thematrefwoord Groot-Brittannië; Wereldoorlog I
Taal Nederlands