Naar het crematorium
Boek

Naar het crematorium ([2014])/ fotografie: John Voermans, tekst: Mark Hemmer ; vormgeving en illustraties: Goed in Beeld

De opa van Tim (10) is dood en wordt gecremeerd. Tim wil weten wat dat is en gaat samen met zijn vriendin naar een crematorium. Informatief verhaal met weetjes en collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tims opa is overleden. Hij hoort zijn ouders praten over het crematorium maar hij weet niet wat dat is. Samen met zijn vriendin Marlies gaat hij op onderzoek uit. Ze fietsen naar het crematorium, waar ze opgevangen worden door een vriendelijke medewerkster. Zij vertelt hen wat er gebeurt als een overledene wordt gecremeerd. Naast het verhaal staan paginagrote collageachtige illustraties: kleurenfoto's in combinatie met zwart-witillustraties. In de kantlijn staan interessante weetjes over cremeren in een blauwe letter. De inhoud is bijzonder: een verhaal rond een niet al te makkelijk informatief onderwerp. De kwaliteit van het verhaal is echter ondergeschikt aan het onderwerp. Het verhaal wordt eenvoudig verteld met wat kleine onvolkomenheden: een onterechte wisseling in tijd, blauwe stoelen in de tekst maar rode op de foto. Ook is het wat toevallig dat er aan de overkant een crematorium is met een medewerker die uitgebreid de tijd voor ze neemt. Bovendien is de vriendschap tussen de 10-jarige Tim en Marlies die twee koppen kleiner is, heel uitzonderlijk. Toch maakt de aandacht voor dit lastige onderwerp op het niveau van de doelgroep het verhaal de moeite waard. Aanvulling op boeken rond dit thema waarin 'cremeren' (nog) niet vaak aan de orde komt. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491687150 | 29 pagina's

Titel Naar het crematorium
Auteur Mark Hemmer
Secundaire auteur John Voermans
Type materiaal Boek
Uitgave [Bennekom] : Scrivo Media, [2014]
Overige gegevens 29 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789491687150
PPN 386109966
Rubriekscode 614.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Crematie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Begrafeniswezen