Penny dreadful. Seizoen 1
DVD

Penny dreadful. Seizoen 1 ([2015])/ Johnny Logan

In Londen eind 19e eeuw zet een heer van stand alles op alles om zijn dochter te redden van een vampier en stelt daarvoor een team samen met excentrieke personen erin.

Recensie

Brits-Amerikaanse horrorserie van de succesvolle toneelschrijver John Logan, maker van onder andere de Bondfilm Skyfall. De serie speelt zich af in Victoriaans Londen waar bekende griezels uit de horrorscene langskomen, zoals Dorian Gray, Abraham van Helsing, Victor Frankenstein en Jack the Ripper. De titel van de serie verwijst naar de goedkope horrorverhaaltjes die in de negentiende eeuw erg populair waren onder de arme bevolking van Londen. In seizoen 1 zoekt Sir Malcolm Murray naar zijn dochter die ontvoerd is door een vampierachtig wezen. Tijdens zijn zoektocht krijgt hij hulp van zowel de vriendin van zijn dochter, als een speciaal team bestaande uit vier excentriekelingen. Mark Moorman (Parool 8-10-'14) geeft 3 sterren: 'Penny Dreadful heeft een prestigieuze cast, met Eva Green, Timothy Dalton en Jos Hartnett, en ziet er werkelijk oogverblindend uit. Van het smerige straatleven tot de salons van negentiende-eeuws Londen: er is niet op een cent gekeken.' Jann Ruyters (Trouw 27-12-'14) schrijft: 'De serie wordt geprezen om de weelderige decors en sterke acteurs.' Gebruikers op de IMDb geven een 8,2 van de 10 punten. De serie wordt uitgezonden op Showtime, Sky en Netflix.

Specificaties

Engels | 5053083026080

Titel Penny dreadful. Seizoen 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Josh Hartnett ; Timothy Dalton ; Eva Green
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Universal Pictures Benelux, [2015]
Overige gegevens 3 dvd-video's (ongeveer 420 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Josh Hartnett, Timothy Dalton, Eva Green. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma: Verenigde Staten, 2014
ISBN 5053083026080
PPN 390707368
Genre thriller
Taal Engels