Het paard van een dollar
Boek

Het paard van een dollar ([2015])/ Lauren St John, vertaling [uit het Engels]: Hanneke Majoor ; tekstredactie: Linda Modderkolk

Casey (16) droomt ervan de grootste paardrijwedstrijd ter wereld te winnen. Als ze een verwaarloosd paard voor één dollar uit het slachthuis kan redden, komt die droom wat dichterbij. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 16-jarige Casey droomt ervan mee te doen aan de Badminton Horse Trials, de grootste paardrijwedstrijd ter wereld. Een niet zo realistische droom voor een meisje uit een Londense achterbuurt met een net uit de gevangenis vrijgelaten vader. Haar kansen lijken iets groter te worden als ze een verwaarloosd paard voor één dollar uit het slachthuis kan redden. Maar daarna wachten er talloze obstakels. Eenvoudig, chronologisch en snel verteld paardenverhaal dat in perspectief wisselt tussen de diverse personages. Het zit vol elementen die het tot een meeslepend verhaal voor paardenmeisjes maken. Als een Assepoester komt de eenvoudige doorzetter Casey bovendrijven in de paardenwereld. Ze krijgt daar te maken met stevige concurrentie en onsportieve tegenwerking. Gelukkig is er de warmte van ware vriendschap. Bovendien wordt Casey tegen wil en dank verliefd. De spanning wordt goed vastgehouden, doordat zelfs de mensen die van Casey houden haar niet altijd te waarheid vertellen. Het verhaal vormt een afgerond geheel. In september 2015 verschijnt het tweede deel in de Storm-trilogie. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025760342 | 308 pagina's

Titel Het paard van een dollar
Auteur Lauren St John
Secundaire auteur Hanneke Majoor ; Linda Modderkolk
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2015]
Overige gegevens 308 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The one dollar horse. - Orion Children's Books, (c)2012
ISBN 9789025760342
PPN 383672465
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden ; Wensdromen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Storm
Boek

Storm (2015-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Lauren St John