Robin Hood
DVD

Robin Hood rebel van Sherwood. Deel 1, De schatjacht ([2015]), geregisseerd door Sandra Derval

De jonge Robin Hood en zijn vrienden nemen het op tegen prins Jan en helpen de inwoners van Nottingham. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Robin Hood en zijn vrienden Broeder Tuk en Kleine John stelen van de rijken en helpen de armen. Hij maakt daarmee prins Jan vaak belachelijk en wordt daarom vogelvrij verklaard. Voortdurend moet hij vluchten naar Sherwood Forest waarbij hij wordt geholpen door zijn vrienden en de mooie prinses Marian. Marian kan in deze animatieserie toveren al gaat dat bijna altijd verkeerd. In tien afleveringen van ieder elf minuten beleven de vrienden (in deze serie allen nog heel jong) verschillende avonturen waarin zij de inwoners van Nottingham helpen en de hebberige prins Jan steeds te slim af zijn. Zo redden zij o.a. Marian en haar gouvernante, ontmaskeren een charlatan-chirurgijn, nemen het op tegen een stelende nep-Robin en een hypnotiseur en winnen een paardenrace. Deze animatieserie is gemaakt in opdracht van de ZDF i.s.m. de Walt Disney Company France. De animatie is kleurig en vrolijk. De serie is ingesproken in Vlaams Nederlands. De figuurtjes lijken van was of plastic gemaakt, hebben grote sprekende ogen en bewegen uitstekend. Leuk voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8717344755344

Titel Robin Hood : rebel van Sherwood. Deel 1, De schatjacht
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sandra Derval
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just4Kids, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (10 × 11 min.) - 12 cm
Annotatie Nederlands gesproken - Videoversie van de animatieserie: Frankrijk : Method Animation, (c)2014 - Bevat: 1. De overwinning van Sherwood ; 2. Koninklijke lessen ; 3. De hypnotiseur ; 4. De charlatan ; 5. De andere Robin ; 6. De schatjacht ; 7. De poppenspeler ; 8. Het zwaard der koningen ; 9. Babysitten ; 10. Het paard van Lubin
ISBN 8717344755344
PPN 391879308
Thematrefwoord Robin Hood
Taal Nederlands