Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Dumb and Dumber to
DVD

Dumb and Dumber to ([2015])/ score by Empire of the Sun, directed by Peter Farrelly and Bobby Farrelly

De twee niet al te snuggere vrienden, Harry en Lloyd gaan samen op pad, omdat Harry net ontdekt heeft dat hij een tienerdochter heeft. Dat komt goed uit, want Harry is op zoek naar een donornier. Alleen loopt deze roadtrip niet zoals gepland.

Recensie

Twintig jaar na hun eerste avontuur maken Lloyd (Jim Carrey) en Harry (Jeff Daniels) opnieuw een roadtrip, dit keer om Harry's pas ontdekte dochter terug te vinden. Deze komedie (2014) is het langverwachte vervolg op een van de hoogtepunten uit het genre melige humor. Ditmaal echter met aanzienlijk minder succes. 'De broers Farrelly zoeken als vanouds de grens op tussen briljante en ondraaglijke meligheid, dus liefhebbers van poep- en plasgrappen komen ruimschoots aan hun trekken. Voor de rest is Dumb and Dumber to toch een wat fletse kopie, die net zo goed in een half jaar in elkaar geflanst had kunnen worden', zegt Pauline Kleijer (Volkskrant 13-11-'14) en geeft 2 sterren. Bart van der Put (Parool 12-11-'14) kan daar aan toevoegen: 'Het is misschien genoeg voor nostalgische fans van het origineel, maar onderstreept bovenal dat de vunzige en pismelige grappen van de Farrelly's met het verstrijken der jaren flink aan scherpte en provocatie hebben ingeboet.' Ook hij geeft 2 sterren. Ook de liefhebbers van de onderbroekenlol kwamen niet hoger dan een 5,9 voor deze film (IMDb.com). Met extra's.

Specificaties

Onbekend | 8715664113899

Titel Dumb and Dumber to
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Instelling /Empire Of The Sun
Secundaire auteur Peter Farrelly ; Bobby Farrelly ; Jeff Daniels ; Jim Carrey
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld (16:9) - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Jeff Daniels, Jim Carrey. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Conundrum Entertainment, 2014
ISBN 8715664113899
PPN 391586521
Genre humoristische roman
Taal Onbekend