John Wick
DVD

John Wick ([2015])/ Keanu Reeves, regie: David Leitch, Chad Stahelski

De vrouw van tophuurmoordenaar John Wick overlijdt en laat aan hem een hondje na. Als criminelen zijn hondje doden neemt Wick op gruwelijke wijze wraak.

Recensie

Actiethriller en wraakfilm (2014) geregisseerd door Chad Stahelski (The Matrix) met in de hoofdrol Keanu Reeves als John Wick. Van de actiechoreografie in deze film valt veel te verwachten, want Stahelski was ooit de stuntdubbel van Keanu Reeves. Naast heel veel actie, draait de film vooral om wraak. John Wick, een gepensioneerde huurmoordenaar, heeft net zijn vrouw verloren. Dan wordt hij ook nog eens beroofd van zijn prachtige Boss Mustang uit 1969 en zijn hondje wordt dood achtergelaten door de inbrekers. Het beestje was het laatste cadeau van Johns vrouw. Dan blijkt dat één van de inbrekers de zoon is van de Russische maffiabaas én voormalig werkgever van John. John zint op wraak en is zijn vroegere skills nog niet vergeten. Berend Jan Bockting (Volkskrant 20-11-'14) geeft 2 sterren en noemt het 'veel geschreeuw, weinig wol'. Bart van der Put (Parool 19-11-'14) vindt het juist 'stijlvol en enerverend' en de film beschikt over een 'verrassend sterk acteursensemble'. Hij geeft 4 sterren. Scott van der Winden (Cinemagazine.nl 16-12-'14) vindt zelfs dat de film tot de ultieme top behoort en 'de aanvullende cast zorgt voor de nodige geloofwaardigheid'.

Specificaties

Engels | 8716777952221

Titel John Wick
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Chad Stahelski ; Keanu Reeves ; Michael Nyqvist ; William Dafoe
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : A-Film, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (96 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder meer: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, William Dafoe, Alfie Allen. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2014 - Bevat ook onder meer: Assassin's code ; Audiocommentaar van de regisseur ; Don't f*#% with John Wick
ISBN 8716777952221
PPN 388653663
Genre thriller
Taal Engels