Wiplala
DVD

Wiplala ([2015])/ scenario Tamara Bos, regie Tim Oliehoek

Johannes, Nella Della en hun vader raken verzeild in een spannend avontuur als het piepkleine mannetje Wiplala hen in heel kleine mensjes tinkelt. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De avonturenfilm 'Wiplala' is de eerste familiefilm van Tim Oliehoek (Vet hard; Spionnen van Oranje). Het scenario is van Tamara Bos, die voor de vierde keer een boek van Annie M.G. Schmidt bewerkte. Wiplala (Géza Weisz) is een mannetje van zo'n 10 cm dat zijn eigen land moet verlaten omdat hij niet goed kan tinkelen (toveren). Hij komt terecht bij de familie Blom in Amsterdam: de verstrooide en hardwerkende vader Blom (Peter Paul Muller), de negenjarige verlegen Johannes en zijn elfjarige zus, de pitttige Nella Della. Wiplala tovert per ongeluk de hele familie klein, waarna ze samen spannende avonturen beleven. Het verhaal uit 1957 is geactualiseerd, ook bevat de film meer actie en een sterkere dramatische lijn dan het boek. Jann Ruyters (Trouw 20-11-'14) geeft 4 sterren. Zij ziet 'soms haperende acteursregie', maar ook 'geslaagde actiescènes' en vervolgt 'Daar staat tegenover dat Schmidts 'Wiplala' als avontuur ontroerend en niet te versmaden is. Welk kind wil nu niet mee met zo'n impulsief minivriendje van een vinger hoog, die soms kan tinkelen (toveren) en soms ook niet, maar er wel in slaagt om je op de rug van een duif mee te voeren over de grachten naar het dak van het paleis.' Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087218

Titel Wiplala
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tim Oliehoek ; Géza Weisz ; Sasha Mylanus ; Tamara Bos ; Annie M.G. Schmidt
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : In The Air, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld (16:9) - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Géza Weisz, Sasha Mylanus, Kee Ketelaar, Peter Paul Muller. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt - Videoversie van de film: Nederland : BosBros, 2014
ISBN 8718868087218
PPN 387398872
Genre sprookjes
Thematrefwoord Fantasiewezens ; Gedaanteverwisselingen ; Toveren ; Eenoudergezin
Taal Nederlands